Boj za nový tělo


Dlouho jsem přemýšlela o tom, jak tento článek začít. Nejen protože jsem toto nikdy nedodržovala, ale taky to ne vždy dopadlo dobře. Po delším přemýšlení jsem se rozhodla, že bych se chtěla začít zase hýbat jako před pár lety, kdy jsem byla schopná běhat závodně a sporty obecně měla hrozně ráda. 

Proto jsem před několika týdny napsala jedné z blogerek, které se cvičením zabývají. Nepotřebuju se zase tak pohybovat, jako spíš začít jíst jídla, která mi nebudou dělat problém. Rozhodla jsem se pro Peťu Elblovou, kterou sleduju už roky. Byla to skvělá volba. Stačí jí napsat, ona vás vyslechne, pošle vám dotazník, kde vyplníte, co máte rádi, jak často cvičíte a tak dále a dále to zpracovává čistě ona. Musím říct, že jsem byla jejím přístupem strašně spokojená, protože někteří vám vytvoří jídelníček nebo plán cvičení a tím to pro ně končí a už je nezajímáte. To se ale u Péti nestalo. Byla příjemná, milá, i když přede mnou bylo minimálně 5 lidí, co čekalo na sestavení takového plánu a přesto měla tu energii s každým komunikovat zvlášť.


Samozřejmě, že to není zadarmo. Dát si záležet na tom, aby někdo mohl žít zdravě je docela náročná práce. Částku vám tu sdělovat bohužel nebudu, ale myslím si, že byste s ní byli taky tak spokojení jako já (ve srovnání s jinými). 

Má vlastně na výběr z více možností, ale já si vybrala čistě jídelníček, abych se tak nějak orientovala v tom, co vlastně mám a můžu jíst. Jelikož někteří známí vědí, že jsem alergická na kravské mléko a ze srdce nesnáším houby, zelené fazolky a ještě bych našla další potraviny, kterým nemůžu přijít na chuť, myslela jsem si, že mě pošle někam. Kdo by taky chtěl mít na starost tak vybíravého člověka :D ALE! Nakonec se ukázalo, že je to v pohodě. 

Btw.: Dnes dokonce tato inspirativní slečna oslavila přes 2 miliony shlédnutí na jejím blogu, takže si můžete být jistí tím, že za to opravdu stojí :)


Od jídelníčku jsem nevěděla, co čekat. Jelikož jsem nikdy žádný neměla ani se o toto téma nezajímala. Proto, když jsem dostala konečnou verzi, docela mě šokovalo, kolik práce si na tom dala. Nejen, že se v jídelníčku nachází 5 vzorových jídelníčků, které si vyzkoušíte a tím zjistíte, jestli mám tento režim vyhovuje či nikoliv, ale taky je tam celá jedna část, zabývající se celkovým přístupem k jídlu. Co tam určitě najdete, tak se sebeláska. Ta je potřeba v každém takovém jídelníčku, protože někdy se toto slavné "hubnutí" zvrtne v mentální anorexii a jiné možnosti PPP.

Také je tam odstavec o tom kolik vypít denně vody, co jsou to bílkoviny a další takové odborné názvy. Já si osobně myslela, že vím o co jde, ale ukázalo se že ani moc ne. Dokonce jsem dostala přesná čísla, kolik takových bílkovin, tuků a sacharidů bych měla za den sníst.

Našla jsem tam i pravidla, které mi už teď hodně pomáhají. Jaká pravidla to mohou být? Například dostatečný příjem tekutin, spánek, nehladovět, omezení alkoholu nebo pravidelná aktivita. S hladověním už jsem problém bohužel měla, podotýkám, že ne dobrovolně, ale to je na jiné téma. Proto jsem se rozhodla podstoupit změnu, kterou jsem si sama vybrala a jsem ráda, že jsem to udělala.

Takže teď už stačí jen začít a výsledky se časem dostaví :)
Jak jste na tom vy a cvičení? Máte nějaké takové předsevzetí nebo dodržujete nějaký jídelníček?

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky