5 tips how to kick ass your school stuffs

Ahoj :)

Jsem právě skoro na konci mého prvního zkouškového období a tak bych se s vámi ráda podělila o nějaké ty typy, jak to všechno zvládnout. Nejsem žádný guru, to určitě ne, ale myslím si, že vám to třeba pomůže :)

Letos jsem se rozhodla, že si začnu plánovat "život". Vždycky jsem měla ve všem obrovský chaos a nikdy jsem neudělala to, co jsem chtěla. Taky, když jsem se teda rozhodla něco dělat, plán jsem si psala na papír bokem. Takže potom byly papíry všude a z organizování se stal ještě větší bordel. TAKŽE! Chtělo to změnu. A protože jsem k Vánocům dostala diář od holek z A CUP OF STYLE, tak to pro mě bylo jednodušší. Holky zrovna před týdnem vydali podobný článek a dokonce i video o organizování času,  takže jsem se jimi trošku inspirovala. O tom to přece je, inspirace :)

Je několik věcí, které byste měli udělat, abyste s klidem a bez zbytečného nervování zvládli všechny testy a zkoušky. Ale budeme upřímní, ani já všechno z toho, co vám tu napíšu, nedělám.



  • Čistý stůl je základ všeho - Určitě byste měli začít u místa, stolu, kde budete pracovat nebo se učit. Když máte na stole prostor, je hned lepší a větší pravděpodobnost, že vás ta činnost bude bavit. Kdyby jste měli na stole nepořádek, kam byste si dali notebook nebo sešity s učivem? No, asi byste skončili na zemi a to už se vám nebude chtít..

  • Organizace činností - Pokud máte jako já problém s tím, že nevíte, kdy máte jaký termín zkoušky v daném měsíci, je lepší, když si takový vytisknete. Já jsem opět zavítala k holkám a stáhla si jejich, protože mi "ladí" s diářem a tím systémem. Myslím si, že se v něm najde každý z vás. A pokud se vám nebude líbit jejich, tak si jednoduše stačí vygooglit jiný :) 

  • Mít jasný cíl - Pokud máte za sebou první dva kroky, je čas si vlastně ujasnit, co chcete dělat. Přesněji řečeno, jaký předmět se chcete učit, popřípadě jakou část vaší práce chcete mít hotovou ten den. V podstatě bych se opakovala jako v kroku č. 2. Na stůl si dejte jenom věci, které budete potřebovat. Nic jiného, co by vás mohlo vyrušovat nebo nutit dělat jiné věci. To mě vede k dalšímu kroku.

  • Vypněte telefon a všechny prokrastinační blbosti - Největší chyba při učení je asi zapnutý telefon a nebo notebook. Já osobně to tak teda mám. Pokud telefon jednou pípne, okamžitě se přestanu soustředit a tím moje snaha o učení končí, doslova. Proto je lepší vypnout nebo aspoň dát do tichého režimu telefon a počítač vypnout a obě zařízení, pokud je to možné, dát na místo, aby vás nic nerušilo. Taky by  bylo fajn nezkoumat konzistenci vody nebo jestli je vaše zeď opravdu červená nebo jiné barvy :D 

  • Sežeňte si parťáka k učení - Od doby, co jsem na kolejích a mám kolem sebe kamarády, tak se učím převážně s nimi. S jednou určitě ano. Od mala mám poruchu pozornosti, takovou tu ověřenou, takže se dokážu soustředit jenom určitou dobu a většinou to bývá půl hodiny. Proto se učím raději s někým, kdo mě motivuje k pokračování i po té půl hodině. Už jsem zvládla 3 dny po 5 hodinách, jsem na sebe pyšná :D Jakmile budete mít vedle sebe člověka, co se musí učit to stejné, je lepší se do toho pustit dohromady. Věřte mi, že vám to moc pomůže. Já díky tomu zvládla zápočet z matiky napoprvé, kde jsem si myslela, že budu opakovat celý předmět znovu. Nic není ztracené a nějaký řešení se vždycky najde :) 
Nejsem žádný super rádce, ale mě tyto metody hodně pomohly :)

Máte nějaké další typy, jak si poradit a vytřít zrak učení ? Sem s ním!

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky