Amazon Echo Dot 3


Dneska jsem si pro vás přichystala trochu jiný typ článků než u mě normálně vidíte. Už je to nějaký ten pátek (řekněme tak 2 roky), co jsem naposledy udělala nějaký ten "TECH" článek. Dneska udělám průkopnickou změnu a podělím se s vámi o můj nový přírůstek do rodinky.

V poslední době se všechno hrozně modernizuje a inovuje. No. Jednoduše řečeno, mám ráda technologii a smart věci a tak jsem si řekla, že udělám investici do elektroniky. Jak už asi je jasné z názvu článku, jedná se o Amazon Echo Dot 3. Pořád se nechytáš? Vysvětlím!

Amazon Echo Dot 3. Nic ti to neříká co? Musíš googlit, aby sis osvěžil/a paměť. Znáš všechny ty reklamy, kde volají "Alexa!?" Jo, přesně. Přesně tohle myslím :D Pokud ani tak pořád netušíš o čem je řeč, znáš Siri? Alexa je něco jako její "nonapple" dvojče. Každopádně pojďme na to.






Mohla a asi bych i měla začít parametry. Ale víte co? Já to tak neudělám. Osobní recenze je přece jenom lepší.

Echo Dot jsem si kupovala na Alze, kam mi přišla hned druhý den, takže doprava super. Musím říct, že jsem s tímto produktem nikdy předtím neměla žádnou osobní zkušenost, viděla jsem jenom asi jedno video, jak na Alexu někdo mluví a ona odpovídá takový ty "creepy" povídačky. Nic víc.


Jak už je asi jasný, Alexa je chytrý asistent. Napojit ji můžete na wifi (jinak s vámi mluvit nebude) a přes aplikaci v telefonu, kde si později nastavíte každou drobnost. Set up je jednoduchý, jediný, co mi trochu chybělo, byla čeština. Alexa ještě češtinu nemá "naučenou", takže s ní prostě komunikuju v angličtině. Výhoda: procvičujete tím angličtinu (pokud to není tedy váš mateřský jazyk :D ).

Co se týče set upu, nastavuje se hlavně poloha, kde vám potom Alexa hlásí třeba počasí, kolik je hodin a tak dále. Pokud doma máte i další věcičky z chytré domácnosti, jako například světla nebo opravdu cokoliv jiného, po napojení můžete všechny tyto věci ovládat přes Echo Dot. Nesmí chybět ani ovládání telefonu. Volání, notifikace a obecně upozornění na zprávy, to všechno vám dokáže říct. Pokud máte nějakou novou notifikaci, Echo Dot bude svítit buď modře nebo oranžově.


Alexu už mám nějaký ten pátek, takže už vám narovinu můžu říct její klady a zápory. Samozřejmě obrovským kladem je fakt, že nemusíte hledat telefon, abyste si na něm nastavili písničky do repráku, ale stačí říct "Alexa? Play Spotify" a je to. Taky se mi na tomto produktu líbí, že je malinký, vleze se kamkoliv. My teď máme doma dokonce dvě. Moje je teď momentálně ve Zlíně na koleji, kde čeká, až ji připojím k wifi (na kterou jsem se nemohla 2,5 roku dostat a musela ji zapojovat přes hotspot). Druhou má sestra v pokoji. Ta by vám k tomu řekla jenom, že se jí prvních pár dní bála. Alexa na ni po nějaké konverzaci vybalila tolik informací a tolik otázek, že z toho šla mé 14-ti leté sestře hlava kolem.

Co mě ale naopak mrzí, je to, že Alexa není přizpůsobená i naší zemi, kde ne každý člověk mluví plynně anglicky. Taky Echo Dot někdy nerozumí, takže začne zbytečně mluvit o něčem, co jste vůbec nechtěli slyšet. Ale to je drobnost, se kterou se dá naučit žít :D

Za mě je to všechno, jelikož k tomu víc asi nemám co říct. Můžu už jenom dodat, že tento produkt doporučuju, protože když už nechcete asistenta, tak je to skvělý reproduktor.

Doufám, že se vám recenze líbila :) Máte nebo uvažujete o koupi takového chytrého zařízení? Dejte mi vědět do komentáře :)

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky