VEGAN for a week

Ahoj!

Před pár týdny jsem se rozhodla, že si zkusím projít veganskou stravou. Musím říct, že jsem čekala, že to nevydržím ani dva dny a budu se plazit ke skříni pro něco masitého nebo sladkého, ale nestalo se.

Znáte takové to rozhodnutí ze dne na den? Že se v neděli rozhodnete, že třeba od pondělí začnete chodit do posilovny nebo že budete jíst zdravě či cokoliv jiného? Tak přesně tak jsem se dostala k tomuhle nápadu. V neděli jsem měla vážně boring day, tak jsem se rozhodla, že si udělám týdenní challenge v podobě VEGAN stravy. Naštěstí jsme v neděli jeli nakupovat, tak jsem si koupila jenom nějaké to ovoce, zeleninu a jelikož jsem nikdy v životě nejedla tofu, tak právě to bylo mým favoritem.

Kdo je VEGAN? Je to člověk, který nejí žádné živočišné produkty, což je například maso, vejce, mléko, atd..
Musím říct, že nejtěžší částí této výzvy bylo pozjišťovat si o veganské stravě úplně všechno, co šlo.

Co vlastně jí takový Vegan?
  • Ovoce, zeleninu, tofu, sójové výrobky, ořechy, obiloviny, semínka, celozrnné pečivo a také tabletky s vitamínem B12, který je obsažený pouze v mase

První dva dny byly taková pohodička. Zvykání si na něco úplně, ale úplně jiného než na co jsem byla do teď zvyklá. Myslím, že se to říká i u různých diet a tak, že 3. den bývá nejhorší. U mě se ten 3. den taky trošku projevil, ale že bych měla nějaký velký nutkání jít se najíst pořádného masa, to opravdu ne. Jediný mínus na tom bylo to, že jsem neměla jasně daný jídelníček, takže jsem některá jídla měla i 2 dny po sobě, protože jsem toho víc neměla. Ale ten pocit po tom týdnu? K nezaplacení. Čistě jenom stravou bez jakéhokoliv pohybu jsem shodila 2 kila, beze srandy. Musím říct, že jsem si všimla i změny nálady, ráno jsem byla mnohem živější než jakýkoliv jiný den. Prostě musím říct, že když jsem četla článek od DEWII, tak jsem si myslela, že to bude blbost a pořád jsem si říkala, že nechápu, jak to může někdo dělat. Po této zkušenosti na to mám úplně jiný pohled a musím říct, že mi třeba takové mléko (na které jsem mimochodem stejně alergická a neměla bych ho ve větším množství), tak mi vůbec nechybělo.

Takže pokud někdo váháte, jestli to zkusit nebo ne, určitě jděte do toho, protože tím pomůžete nejenom sobě, ale taky těm zvířatům ,která pro naši radost musí trpět. Tímto Vás samozřejmě nemůžu k ničemu nutit. Nemůžu ani říct, že jsem vegan nebo tak něco a dělat tady ze sebe bůhví jakou hrdinku, že jsem něco vydržela týden. Je to čistě Vaše volba, jak chcete aby se zacházelo s naprosto nevinnými zvířaty a jaký životní styl chcete mít.

Ale odpověď je ZATÍM NE. Nepřestoupila jsem na veganskou stravu, ale pořád mi to leží v hlavě, jak ji zařadit postupně do mého jídelníčku.

Mám pro Vás ale jednu radu, díky které byste se mohli Vy poučit z mé chyby. Nepřecházejte z jedné stravy hned na druhou. Po týdnu dostanete něco jako "záchvat přejídání se" a neudržíte to. Opravdu je lepší jít na to pomalu, postupně, žádný spěch. Však ony se výsledky po nějakém čase projeví :)

Pokud byste chtěli i nějaký recept, napište mi to dolů :)

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky