After: Polibek

After : polibek




Autor : Anna Todd
Nakladatelství : Yoli
Počet stránek : 528
Hodnocení : 81%



... můj život a moje srdce už nikdy nebudou stejné. Potom, co do nich narazil Hardin, už ne.


Anotace : Tessa má všechno - žije v láskyplném prostředí s chápající matkou a má kluka svých snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát. Tessin pohodový život ale v okamžiku změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, sexy rozcuchem, tetováním a piercingem - Hardin je zkrátka jiný než ostatní kluci, které poznala..
A to po všech stránkách - dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že es od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to - i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení a výbuchy vzteku. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale...jde odolat jeho polibku?




Nakladatelství Yoli sleduju v podstatě každý den. Všechny novinky, knížky i některé recenze u nich mám přečtené. Nevím z jakého důvodu to je, ale líbí se mi jejich obaly knih :D

Jak možná někteří víte, tato kniha je vlastně inspirovaná autorčinou původní fanfikcí, která měla přes miliardu přečtení na Wattpadu. Roli Hardina představuje Harry Styles ze skupiny One Direction, takže si myslím umíme všichni představit, jak se jeho fanynky mohly zbláznit radostí :)

Když jsem tuto knížku viděla v knihkupectví poprvé (nakupuju v zásadě v Knihy Dobrovský v Brně na Joštové), říkala jsem si, panebože, jak tohle může někdo přečíst? Už jenom když jsem ji vzala do rukou tak jsem doslova vykulila oči, jak těžká na poprvé byla. Přečetla jsem si děj knížky a opravdu mě zaujal, ale nakonec jsem ji stejně vrátila na to stejné místo, kde jsem ji našla. Po několika dnech mi to ale nedalo a šla jsem si jí koupit. Doma jsem si ji asi 10 minut prohlížela a říkala si, že to bude opravdu velký oříšek. Když jsem se dala do čtení, které začalo někdy před jarními prázdninami, nemohla jsem přestat.

Z mého pohledu si přesně nejsem jistá jak tuto knížku popsat. V této knížce je spousta, ale opravdu spousta zvratů, které Vám už po půlce knížky začnou připadat jakoby autorka použila CRL C. ALE! Tuto knížku ocení hlavně lidi, co mají rádi nebo dokonce milují sex, protože takhle knížka je ho plná :D Nemůžu ale ani říct, že se mi knížka nelíbila. Líbila a opravdu moc. Mám ráda knížky, které mě osloví už hned od počátku děje. Tato knížka přesně splnila účel.

„Vždycky mě taháš za nervy! Neustále se se mnou hádáš! Chodíš na rande se Zedem, to mám na mysli, kurva! Myslíš, že se mi tohle líbí? Myslíš, že se mi líbí, když nade mnou máš plnou kontrolu? Nesnáším, jak se mi dostáváš pod kůži, nesnáším to, jak na tebe nemůžu přestat myslet!" -Hardin Scott"

Když se podívám zpětně na hlavní postavy a vlastně všechny postavy, tak bych půlku z nich poslala někam. Tessa je klasická vzorná, pilná studentka, v podstatě taková šprtka. Hardin je naopak naprostý grázl, kterému je svět naprosto volný a hraje si se vším, co má kolem sebe. Upřímně, víc bych ale nakopala do zadku Tessu než Hardina. Její chování se mi nelíbilo hned od samého začátku. Stejně tak chování její protekcionistické matky, která to sice myslí dobře, ale dělá kvůli všemu velkou vědu.

Hardin: "Musíš se trochu uvolnit.... jít s proudem." Hardin :"Nedělám žádný vtipy. Půjdu uklidit nějaký krámy.

Zato Hardin se během celé té knížky změní v naprosto jinou osobu, která se z necitlivé bestie promění v "andílka". Nejvíc mě bavily ty části, kdy si z Tessy dělal srandu ( v dobrém samozřejmě).

„Je mým nejhorším hříchem, mami, a já kvůli ní budu klidně zatracen. - Hardin Scott

Celý děj je vlastně postavený na jedné sázce, kterou, jak se dozvíme v průběhu, vymyslel právě Hardin. Jelikož o té sázce ví všichni Hardinovi kamarádi, dokonce i Tessina spolubydlící Steph, ze které se mimochodem stane taky pěkná potvora a jedna z Hardinových úletů, tak takový ten "coming out", co je před koncem knihy je hodně zajímavý. Hardin se totiž v průběhu této "hry" zamiluje, aniž by si to pořádně uvědomil.

"Já..Tesso..to.." "Co, Hardine? Co?!" "Miluju tě!"

Celou knížku jsem měla do tří dnů přečtenou. Musím říct, že jsem opravdu ráda, že jsem do této knížky šla. Takže pokud si chcete přečíst nějakou takovou knížku, ale odrazuje Vás počet stránek a tloušťka celé knížky, nebojte se, všechno se dá zvládnout když se chce. Jak se říká: "Nesuď knihu podle obalu..(..a počtu stránek)"  :D

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky