My quarantine life


Tak jsem si říkala, že už jsem si s vámi dlouho jenom tak nepopovídala. Přemýšlela jsem, jak tento článek pojmout, jelikož jak víte, nejsem na takový ty moudra typu "Myjte si ruce 6x denně" ...chápete. Ráda bych se teda s vámi podělila o moji zkušenost a nové návyky, které jsem si při karanténě vytvořila.



Na začátku to bylo super. Přijela jsem na kolej, šla do práce a další den jsem měla jednu dvouhodinovku a to bylo všechno. To ráno jsem ještě spolužačce říkala "něco se stane, určitě uzavřou školy." BUM! Bylo 8 hodin ráno a nám přišel e-mail, že se od dalšího dne uzavírá škola. Super, nebude škola. Pořád jsem ale měla naplánovanou práci "hmmm, co s tím ?" Jelikož nebyla škola, potřebovala jsem jet domů, ale bydlím 100km od své fakulty, takže jsem celé dopoledne řešila, jak to bude s prací. Naštěstí mi bylo řečeno, že se na to mám vykašlat a jet domů, abych nemusela trčet ve Zlíně. Přišla jsem si teda za nimi aspoň na chvíli popovídat, než jsem vyrazila domů (na konci dne, ještě než jsem stihla dojet domů stejně vedení napsalo, že se musí uzavřít i naše provozovna). Vlastně jsme vyrazily se spolubydlící společně. To bylo naposledy, kdy jsem ji vlastně viděla (pokud to čteš, už mi chybíš!) :D

První týden doma jsem se jenom flákala. Asi jako všichni ostatní, kterým se na nějaký čas uvolnilo místo a mohli si dělat co chtějí. Já jsem naštěstí aspoň dostala na doma brigádu, takže jsem se zabavila tím. Bylo to sice hodně náročný a tabulky a data už nechci nějakou dlouhou dobu vidět, ale bylo to super. Taky jsem dodržovala každodenní pojídání sladkostí, spánek ve 2 ráno a vstávání v poledne. Tohle trvalo do konce března.

Na začátku dubna jsem už začínala být dost otrávená z toho, jak jenom sedím doma a tak jsem se rozhodla po 3 týdnech, ano vidíte dobře, po 3 týdnech jsem vylezla ven. Nebylo to tím, že bych se nějak bála vycházet, já jsem prostě 3 týdny ležela v nic nedělání doma u Netflixu. Čerstvý vzduch byl super a samozřejmě jsem se hned dokázala trochu i nachladit. Typicky.

Začala jsem si dělat takový ty rutiny. Jelikož ty kilečka navíc po tom měsíci se samy záhadně nevypaří, začala jsem pomalu, ale jistě, znovu přidávat cvičení. Našla jsem několik workoutů, které bych vám tu potom v jednotlivých článcích chtěla představit (hned po tom, co je otestuju, ať vám můžu říct, jestli to má nějaký smysl a jestli jsou i nějaké výsledky). Taky jsem znovu začala pít extrakt z čaje, který vám pomáhá na odvodňování. Vlastně mám ještě hodně rutin, které bych chtěla do svého každodenního žití přidat. Jooo a taky mi v půlce dubna začalo zkouškové, takže super, skvělý, zbožňuju online zkoušky...:D Taky mám letos mít státnice a v tuto dobu už bych se na ně měla připravovat, ale koronavirus to všem končícím studentům, ať už maturantům nebo nám co státnicujeme, pěkně celý rozházel. Tak jsem zvědavá, jak to nakonec všechno dopadne.

Moje máma začala projíždět tutoriály na youtube a šila roušky nonstop. Vlastně to dělá do teď. Roušek teď máme jednoznačně zásobu. A mám pocit, že díky tomu máme i celou botanickou zahradu a zoo (myslím vzory na rouškách, kdo by se nechytal). Docela vtipné mi přijde, jak jsem si před rokem kupovala z Číny 3 roušky a sestře jsem dvě také brala a nikdo nechápal proč. Teď jsme za to byly rády, protože než jsme si doma roušky vyrobili, už to byl nějaký ten týden, co oznámili karanténu.





Jak karanténu zvládáte vy? Byli jste na tom do teď podobně jako já nebo jste hned od začátku najeli na produktivní vlnu a rozjeli business z home office? :) Dejte mi vědět v komentáři!

Doufám, že se vám článek líbil. Kecací články jsem dlouho nedělala, tak jsem přemýšlela, jak to celé pojmout, ale myslím si, že to celkem dává hlavu a patu :) Mějte se u dalšího!

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky