How to survive first two months in college

Ahoj!

Uběhlo pár týdnů , tak jsem si řekla, že se s vámi podělím o mé první dva měsíce v roli vysokoškolačky. Na úvod vám řeknu jediný, byly to opravdu krušný 2 měsíce.

Jak začít. Asi tím, že jsem se vlastně dostala na vysokou školu. Wow. Jo je to i pro mě docela pořád takový nezvyk. Abyste byli v obraze tak, dostala jsem se na Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně na obor Řízení výroby a kvality. Tento obor je jeden ze čtyř možných na fakultě FaME (fakulta managementu a ekonomiky). Upřímně, nečekala jsem, že se sem někdy dostanu. Nebo vlastně kamkoliv. Studijní typ jsem nikdy nebyla a přijímačky byly ze Scio testů, které nezvládnou mnohdy ani ti opravdu chytří. Ale stal se zázrak a mě vzali i s extrémně nízkým hodnocením.



Asi první 3 týdny jsem tomu nemohla uvěřit, že mě vůbec někam vzali, protože s tou možností jsem vůbec, ale jakože fakt vůbec nepočítala. Celkově vysoká pro mě byla z prvopočátku docela nereálná vize.

No, abych se dostala k tématu. Mám pro vás pár rad, jak přežít první 2 měsíce. Některé z vás to určitě taky čeká nebo už jste součástí vysokoškolského studia, tak si myslím, že tak i tak to oceníte :)

Takže, tady je pár bodů, které by se vám mohly hodit, abyste se do celého toho studentského života dostali:
  • Pokud daná škola nebo fakulta pořádá seznamovák nebo jinou společenskou aktivitu, rozhodně se zúčastněte. Proč? Protože pokud na začátku roku nechcete přijít na přednášku, kde sedí 300 lidí a vy nikoho neznáte, opravdu se nebudete cítit moc příjemně.
  • S lidmi, které jste poznali zůstávejte pořád v kontaktu, protože nikdy nevíte, kolik předmětů nakonec s kým máte společných. 
  • Pokud budete bydlet na kolejích, nezoufejte. Pokud se dostanete na pokoj, kde nikoho neznáte jako například já, vůbec se toho nebojte. Nakonec stejně zjistíte, že člověk se kterým ten rok budete bydlet je super (mimochodem, já mám spolubydlící 2 a jsem naprosto spokojená, ikdyž jsem si vůbec neuměla představit, jak můžou být 3 holky na jednom pokoji).
  • První týdny školy choďte na přednášky s lidmi, které už znáte ze seznamováku nebo jste se už někde viděli, protože když náhodou pak přijdete pozdě, budou vám držet místo !!! 
  • Pokud se konají nějaké akce, kde bude celá vaše fakulta, určitě byste se jí měli zúčastnit. Poznáte tam zbytek lidí, které jste ještě nestihli poznat doteď. 
  • Mluvte s lidmi ze starších ročníků. Vždycky se tam najde někdo, kdo vám rád s něčím pomůže. Přece jenom, taky si tím prošli a pochopí vaše zoufalství. 
Tohle je odemě asi všechno. Jsem opravdu ráda, že tohoto mohu být součástí a že jsem poznala další nové přátelé, kteří semnou prožívají tento studentský život. 

Jaké jsou/byly vaše první pocity z nové školy a jak jste se s nimi vypořádali? :)

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky