My Avocado Tree

Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o něco "živějšího" :D

Před pár měsíci jsem brouzdala po internetu a narazila jsem na články blogerky Ananas Barb, která se mi od té chvíle stala, co se týče pěstování rostlin, obrovskou inspirací. Do té chvíle jsem neměla tušení, že z něčeho jako je avokádo může něco růst. Ale opět, opak je pravdou. Jelikož na jejím blogu bylo video soukromé, vydala jsem se hledat na youtube. Video od této blogerky i s postupem najdete ZDE.

Doma jsem avokádo čirou náhodou měla, tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám a šla do toho. Můj první pokus se samozřejmě nepodařil, jelikož se mi avokádo neotevřelo celé a uhynulo, NEVADÍ.

Pokus číslo 2 už byl úspěšný. A musím říct, že roste jako z vody (doslova).

Každý kdo mě zná, ví, že jediné co já dokážu pěstovat, jsou kaktusy, protože na zalévání kytek a všech živých rostlin, co potřebují každodenní příjem vody, nejsem. I tak mi to ale nedalo.

Chcete si zasadit své vlastní avokádo? K tomu budete potřebovat tyto věci :
  • 1x zralé avokádo
  • 4x párátko
  • sklenici a vodu

Postup:

  1. Vezmeme si zralé avokádo a opatrně ho rozkrojíme
  2. Vyloupneme pecku, očistíme ji od kousků avokáda a utřeme
  3. Z horní části avokáda začneme sloupávat "obal"
  4. Najdete horní a spodní část pecky a zapíchneme do něj párátka
  5. Do sklenice si napustíme vodu a vložíme do ní pecku s párátky (párátka drží pecku napůl ponořenou a napůl venku, aby se mohla pecka otevřít)
Pak už jenom musíte čekat až se Vám pecka otevře a začne z ní růst stonek a kořínky a vy ji budete moci zasadit do hlíny jako já ;)





XO ♫♀ Adorkable


Komentáře

  1. Ach jo, mně to nikdy nevyroste a to už to zkouším dlouhé roky. :-)
    Je skvělej a nádhernej, teď to zkouším s dalším, tak třeba, konečně... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se zadaří! Jen je potřeba dodržet postup :) Mám ho v článku napsaný, tak to zkuste ještě párkrát a mít jich víc, kdyby se jedno nepodařilo :) Já si vyrobila dvě a to první pořád mám, i když už vypadalo, že chce raději umřít při takovém suchu, co jsem mu dopřávala :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky