Year 2023

 


Ahojte! Všechny Vás tu zdravím, po roce. Letos jsem tomu psaní moc nedala a nemáte ani tušení, tak jsem na sebe byla naštvaná. To se bohužel ale stává. Ztratila jsem motivaci psát, přišla jsem o veškeré nadšení do aktivit, které jsem měla ještě minulý rok před sebou. Pojďme si společně ten rok trochu shrnout.

Hned od začátku roku a už dávno před ním jsem přišla o motivaci. Motivaci dělat cokoliv, co mě kdy bavilo. Jak víte, minulý rok jsem nastoupila do své první dospělácké práce a na konci roku jsem začala pociťovat vyhoření a nechuť. Nebavil mě více-směnný provoz, hovory s naštvanými zákazníky.. Začala jsem silně vyhledávat změnu. Každý den jsem chodila do práce s obavami, co mě ten den opět čeká. Pak se přehoupl nový rok a to už jsem se musela začít ozývat svým nadřízeným, že potřebuju změnu, velkou. V prvních třech měsících roku jsem absolvovala 3 pohovory v rámci firmy, bohužel však neúspěšně. Asi si dokážete představit, jak mi asi bylo. Klesala mi snaha něco dělat, ať už v práci nebo osobním životě. Pak se mi ale otevřely nové dveře. Jeden z pohovorů, co nevyšel nebyl až zase tolik neúspěšný. Byla jsem přijata na novou pozici. Změna sice přišla až v polovině roku, ale všechny ty frustrace a stres byly najednou pryč. Konečně změna. Změna k lepšímu. Možnost poznat firmu z jiného pohledu, učit se nové věci. Tato nová pozice mě trochu probudila a rozhodně mi opět dodala pocit, že mě práce baví. 

Dalším problémem, který za celý den rok vznikl, bylo to, že sedavou prací, neustálým dojížděním, nestálými směnami a dalšími faktory, jsem neměla čas na žádnou aktivitu. Za celý rok jsem nesportovala, nejela na žádný výšlap, jak je u mě zvykem, všechny koníčky jakoby prostě zmizely. To mi začalo způsobovat zdravotní potíže a nepřeháním, když řeknu, že opravdu velké (a ano, vím, že to není výmluva a čas by se našel).

Před pár lety mi byla totiž zjištěna skolióza v dolní části páteře. Zjistilo se to v okamžiku, kdy jsem šla na vysoké škole na přednášku a nemohla jsem pořádně dosednout a přestala jsem přes bolest v zádech moct kolikrát i dýchat. Lékaři mi jako jediný možný "lék" řekli, že musím cvičit, abych posílila stranu zad, kde mi svaly v podstatě nemají jak držet páteř nebo operace. Také mi řekli, že nesmím přibrat, jinak by to bylo ještě horší. Už asi víte kam tím mířím. 

Se sedavou prací přišlo přesně to, před čím mě doktoři varovali, bolest se vrátila v mnohonásobném měřítku. Ke konci tohoto roku jsem dostávala dennodenně tolik migrén, bolestí hlavy a zad, že jsem to raději nechtěla ani počítat. Bylo na čase začít provést změnu.

Prvním krokem změny bylo stěhování. V listopadu jsme se s přítelem přestěhovali blíž k centru města, kde je všechno blíž dojezdově. Tedy i možnost chodit do fitka, nakoupit a možnost trávit více času s kamarády, kteří se přestěhovali už dávno předtím. 

Dalším krokem bylo získat zpět motivaci. Motivaci pracovat na sobě, svých koníčcích, psát články. Všechno to, co mě bavilo předtím, než jsem všechno zahodila a přestala se soustředit na to, co mě baví. Můžu Vám říct, že fitko byl pro mě obrovský krok. Necítila jsem se dobře ve vlastním těle, jelikož jsem vypadala nejhůř a byla jsem na nejvyšší váze za celý život. Nakonec jsem to ale díky mé sestře, která semnou ochotně na první návštěvu posilovny po x letech šla, zvládla. Díky sis xx

Jak Vám asi došlo, letos jsem bohužel nedodržela ani jeden plán, co jsem tu na začátku roku psala. Slabá vůle, žádná disciplína. Můžu Vám ale říct, že mě tento rok strašně moc naučil. Díky tomuto roku jsem zjistila, jak snadno jde přijít o motivaci, sebedůvěru i všechno co má člověk rád. Tento rok mi ale jenom nebral. Dal mi spoustu vzpomínek, nové kamarády a lekci. Lekci, která mě donutila se opět postavit na nohy, sebrat odvahu a znovu se dostat "do sedla". 

Někteří z Vás si tu teď asi musí říkat, jak si tu jenom stěžuju a vymlouvám se, protože všechno jde. Můžete, ale není tomu tak. Víte, že když už něco sdílím, tak co nejreálněji. Tento blog je pro mě už několik let takovým deníčkem. Veřejným deníčkem, který s Vámi chci sdílet,  i když to nemusí být hezké téma. Přece jenom už jsem tu s Vámi sdílela věci, které pro mě nebyly úplně nejjednodušší psát, ale šla jsem do toho. K tomu patří i toto shrnutí roku 2023. 


Jak jste na tom byli letos Vy? Stalo se Vám něco hezkého nebo naopak přišlo něco, s čím bylo těžké se vypořádat ? Nebojte se svoje příběhy sepsat dolů do komentáře. Nezapomeňte ale, nic netrvá věčně a se správným mindsetem se věci zase obrátí v to dobrý. Pojďme společně začít ten nový rok 2024 úspěšně a líp. 

Přeju Vám všem Šťastný Nový rok! Úspěšné vykročení do roku 2024 a hlavně zdraví, klid a pohodu.


XO ♫♀ Adorkable


Komentáře

Oblíbené příspěvky