Plans for 2022

 

Šťastný nový rok! Ahoj! Ani nevím kde začít. Rozhodla jsem se, že pro vydání nového článku a takového toho "fresh" startu bude nový rok to pravé. A jak jinak začít než vytvořením nového seznamu a plánů na další rok. Pokud čtete moje články delší dobu, určitě jste si všimli, že jsem vynechala minulý rok. S tím vším, co se stalo, jsem si řekla, že takový článek napíšu až budu mít myšlenky zase na svém místě. Je to tu! Dlouho jsem nad tím přemýšlela, jestli vůbec chci sdílet nějaké svoje plány, ale paradoxně tohle jsou na mém blogu každoročně jedny z nejčtenějších článků, tak vás o to nemůžu připravit :) 


Každý rok si sama čtu, co jsem si předchozí rok stanovila za cíle a plány. Občas se nad tím pousměju, protože vidím, jak každý rok dospěju k dalším a smysluplnějším cílům. Letos tomu není jinak. Plány, které jsem si stanovila na rok 2022 jsou pro mě zase trochu o level výš. 


Tento rok bych se chtěla zaměřit na věci, na kterých záleží. Možná některým z vás to bude připadat jako blbost, ale whatever. 

Naučit se znakovou řeč - Jak možná víte a psala jsem to v některém z článků, ráda se učím nové věci. Především cizí jazyky a možnosti se domluvit. Jsem ten typ člověka, co se chce dorozumět s co nejvíce lidmi, i když poslední dobou jsem spíš introvert než někdo komunikativní :D Navíc jsem měla možnost poznat se s pár lidmi, kteří používají znakovou řeč každý den a ta myšlenka mě nadchla natolik, že jsem se rozhodla v tomto roce naučit alespoň základy. Stejně tak bych chtěla pokračovat v samouctví korejštiny, na kterou jsem poslední rok hodně zanevřela.

Cvičení - Co se týče cvičení, mám pocit, že tato činnost je snad u každého z nás na nějakém tom bucket listu. Minulý rok jsem se od začátku ledna rozhodla chodit na procházky, které jsem dodržovala opravdu v podstatě každodenně a díky tomu jsem v létě byla schopná vyšlapat 6 vrcholů za 6 dní. Byly to sice jenom procházky, ale pořád jsem plnila nějakou tu aktivitu a neseděla doma. Letos bych chtěla k těmto procházkám přidat nějaké lekce, na které bych docházela pravidelně. Chtěla bych zkusit hlavně jógu a pilates. Není to ale jenom o těchto dvou aktivitách. Rozhodně chci zapojit jízdu na kole, ať už v hale nebo venku a další. Uvidíme, jak to půjde :) 

Zdraví - Za poslední rok, možná dva, jsem se o svoje zdraví moc nestarala. Věčně jsem oddalovala pravidelné návštěvy a kontroly, které je na čase podstoupit, ať už se mi do toho nechce sebevíc. Taky bych se chtěla věnovat víc sama sobě, jestli chápete co myslím. Nikdy jsem si na sebe neudělala čas už jenom z důvodu, jak jsem neměla ráda svůj vzhled a svoji osobu obecně, ale to je na čase taky napravit. Asi to nebude žádný glow up, který by měl zásadně něco změnit, ale pro můj dobrý pocit jsem ochotná do toho letos opravdu jít.

Číst více knih - Je to tak. Já, milovník knih, jsem si musela, ale opravdu vyloženě MUSELA, stanovit jako svůj cíl, že přečtu více knih. V roce 2021 jsem přečetla snad 4 a do teď bych se za to nejraději schovala někam do koutku. Je na čase víc číst. Ať už seberozvojové nebo young adult knížky, na tom nezáleží. Určitě bych chtěla zrovna tyto dva žánry zapojit. Jako cíl jsem si letos stanovila 12 knih. Žádné určité, pouze počet, kterého bych chtěla dosáhnout. Zvládnu to? Věřím, že ano! Chtěli byste recenze toho co přečtu? Dejte mi vědět v komentáři!

Cestování - Závěrečným, ale rozhodně ne posledním hlavním cílem tohoto roku bude cestování. S cestováním obecně jsou teď po celém světě pořád strašné problémy a Covid nám cestovatelům to ještě pořád moc neusnadňuje. Každopádně bych vám tu chtěla už s jistotou říct, že cestovat se bude a věřím, že opravdu hodně. Také bych chtěla oznámit, že už brzy se můžete těšit na nový blog, který bude zaměřený čistě na cestování. Samozřejmě tento blog nezůstane v pozadí. Budu psát hlavně sem, ale jelikož bych chtěla udržet na tomto blogu takovou tu lifestyle tématiku, rozhodla jsem se cestování oddělit na úplně samostatnou jednotku. Jedná se o projekt, na kterém už nějaký ten pátek pracuju a doufám, že tak jak mě podporujete tady, tak se vám snad bude líbit i ten nový. Zatím oficiální start není naplánovaný, ale myslím si, že koncem ledna, už vás budu moct seznámit a na to se těším úplně nejvíc!

Wow, ani jsem nevěděla, jak moc mi psaní chybělo! A jak jsem zase chtěla s vámi všechno sdílet. Doufám, že se vám článek líbil (i když jsem docela vyšla ze cviku a při psaní jsem poprvé článek musela číst aspoň 3x jestli to vůbec dává smysl). 

Přeji vám do nového roku jen a jen to nejlepší. Ať se vám splní všechno, co je pro vás v tomto roce důležité. Další rok je před námi a já pevně věřím, že ho společně prožijeme jak jen nejlíp to půjde. 

Co vy a vaše plány na rok 2022? Stanovili jste si nějaké? Jestli je odpověď ano, můžete se s nimi semnou podělit v komentáři a můžete tak inspirovat nejen mě, ale i další čtenáře, kteří třeba ještě úplně neví, čeho by chtěli v letošním roce dosáhnout. Těším se na vaše odpovědi a brzy ahoj u dalšího článku!


                                                                                                                                                            XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky