Insta detox


Rozhodla jsem se udělat radikální změny v životě. To zní jako začátek pořádné detektivky. V realitě je to jenom ta chvíle v životě, kdy potřebujete vypnout. A pro mě ta chvíle přišla právě na začátku února, kdy jsem byla docela unavená, demotivovaná a celkově šlo všechno špatně. Tak jsem se rozhodla pro měsíční insta detox. Co to je vám řeknu hned v zápětí.



Instadetox je prostě doba, kdy nenavštěvujete instagram. Jednoduše řečeno, buď si vypnete upozornění nebo si ho na měsíc úplně odstraníte, aby vás nenutil se na něj pořád dívat. V mém případě si stačilo jenom vypnout upozornění a schovat aplikaci do složky, aby mě to nelákalo. Důvod byl jednoduchý.

Jelikož jsem blíženec, mám výkyvy nálad, ale to určitě všichni moc dobře znáte (aspoň teda ti, co semnou sdílí tohle znamení). A protože se mi s tím pojí další psychická nerovnováha a instagram v tu dobu pro mě byl místo, který mi psychicky "ubližovalo", rozhodla jsem se odříznout. A myslím si, že jsem to udělala právě v čas. Jinak bych se z toho už asi zbláznila. Chtěla jsem zažít ten pocit volnosti, kdy nemusím přemýšlet nad tím, jak moc jsem taková, proč nevypadám, jako instamodelka nebo hůř.

Dřív jsem se dívala na instagram a sledovala ty hubený holky, který žijí ten "dokonalý život". To byla ale hodně velká blbost. V té době jsem si neuvědomovala, že život na fotce se s realitou nedá absolutně srovnávat. Ať už jsou to celebrity, hvězdičky nebo i obyčejní lidí, kteří pořádně ani instagram nepoužívají, pořád to jsou jenom lidi a mají své problémy. Každý je máme.

Nejsem žádný terapeut, nikdo kdo má právo kázat druhým, jak co má být a co se dá pořád zlepšit. Jsem jenom ve fázi uvědomění si, jaká je realita. A to mi to prosím pěkně trvalo celých 20 let života. Jsem ale ráda, že jsem se do této fáze dostala ještě v podstatě nízkým věku a můžu s tím něco dělat.

Co z takového insta detoxu vlastně vyplývá a co z toho člověk má?

No tak rozhodně klid na duši, volnost od okolního světa, víc reálných konverzací.

Co jsem ale taky tímto zjistila, že někteří používají ke komunikaci jenom instagram. Tím jsem taky zjistila, že moje sestra by mi radši měsíc nenapsala než otevřít ten messenger a naťukala to tam :D A nebo taky, že jedna z mých kamarádek měla vážný úraz a já o tom ani nevěděla, protože se to nikde kromě instagramu neobjevilo. Nevím, jak s tímto vynaložit. Prostě buď o takových věcech vědět raději nebudu a přestanu řešit, že mi unikla nějaký "důležitá" informace a nebo můžu doufat, že si lidi uvědomí, že to celý není jenom o tomto fiktivním světě, kde si stejně všichni hrají na dokonalý světy.

Občas se fakt divím svým myšlenkovým pochodům. Nikdy nevím,  kdy mě napadne další takové činy. Doufám, že budou, protože se cítím mnohem líp, když dělám věci líp, jak pro sebe, tak i pro ostatní.

Tím bych asi ukončila svoje myšlenkový pochody :D Snad jsem moc neodbočila od tématu. Doufám, že vám tento článek něco dal a pokud ne, nevadí, jsem ráda, že mě tato zkušenost dala opravdu hodně a já se teď můžu věnovat více věcem a nemusím řešit život online tolik, jako tomu bylo před tímto detoxem :)

Jak to máte vy a vaše závislost na sociálních sítích? Procházíte nebo jste už takovým detoxem prošli ? :) Dejte mi vědět v komentáři :)

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

  1. Já mám instagram ráda, ale poslední dobou mě taky začíná štvát a přestala jsem sledovat snad 100 lidí ... opravdu záleží na obsahu a mnohem víc mě baví reální lidí a ne jen ti sluníčkoví, co mají vše růžové a dokonalé ... proto spoustu lidí pak přestávám sledovat :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, poslední dobou to jsou spíš ti falešní než ti, kteří ukazují realitu :/ Je to škoda :)

      Vymazat
  2. Podobným detoxom som ešte neprešla, lebo tam zase netrávim až tak veľa času, ale je pravda, že v poslednej dobe ma nejak Instagram baví pomenej, resp. mám pocit, že je tam všetko už príliš hrané a nastajlované...:)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je občas potřeba vypnout. Obzvlášť od takových aplikací, které dostaly spoustu lidí do problémů, ať už psychických nebo jiných. Jestli tam netrávíš hodně času, tak jsi nejspíš nejšťastnější člověk :D Taky doufám, že se jednou naučím, že sociální sítě nejsou všechno :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky