Český ráj 2018



V první řadě bych vám chtěla sdělit, že mě přepadla prokrastinační nálada, takže jsem se 2 týdny skoro přemlouvala k tomu, abych napsala aspoň tento článek. Mám v hlavě tolik nápadů, toliko možností psát, ale nic z toho v tuto chvíli nejsem schopná zrealizovat, protože si neumím organizovat čas. Ale o tom vám napíšu článek samostatně :D 

Teď k tomu, proč jsme vlastně tu a co se tu vy můžete dozvědět. Mám tu pro vás dalších pár typů, kam vyrazit. Ano, je to tak. Ale tentokrát zůstaneme v České republice, kde najdete taky spoustu krásných míst, které stojí za to navštívit. O co, že se to jedná ? 


Jedná se hned o několik míst. Vyrazili jsme na rodinný výlet (znáte to, utužování domácnosti pospolu) směrem k Liberci do Českého ráje, přesně do Radvánovic (přesněji někde v Karlovicích). Tuto část republiky jsem nikdy ještě nenavštívila, proto jsem neměla tušení, kde to vlastně jsem. Ale to asi nikdo z nás :D

Ubytováni jsme byli v útulném domečku, kam se vejdou minimálně 4 rodiny. Jmenovalo se to tam u Kapitána. Za mě jednička a velký palec nahoru. Domeček je nově zrekonstruovaný a podle toho to tam i vypadá. Pan majitel byl naprosto super. Vstřícný, poradil i kam se určitě musíme podívat a tak dále. Odkaz na ubytování najdete ZDE.


První den jsme se vydali na zámek Hrubá skála a zámek Valdštejn. Od našeho ubytování jsme to měli asi 15 minut chůze, ale z důvodu fyzické nezdatnosti některých členů domácnosti jsme se na místo vydali autem. Zaparkovat se dá přímo u obou zámků, podle toho, u kterého zastavíte. My jsme to zapíchli u Hrubé skály, tam jsme si prohlédli pár prostor zámku a vydali se na Valdštejn. Místa jsou od sebe nějaké 3 km, takže si vlastně můžete udělat takovou procházku v přírodě. Po cestě je pro turisty nachystaná spousta krásných vyhlídek na krajinu a TY skály, kvůli kterým tam většina z nás jela.



 Tomuto útvaru se říká Kapela. Lidi nají opravdu velkou představivost, ale pokud vidíte uprostřed obrázku jednu jedinou skálu, jmenuje se kapelník.



Tohle najdete skoro u každé skály, kolem které projdete. Turisti dávají kousky stromů ke skalám, které vypadají, že za chvíli spadnou. V realitě to žádný efekt nemá, ale když kolem toho jdete, je to super :)


Vchod do Valdštejna vede přes tento most. Někdo by si řekl, že je to v podstatě Karlův most, protože ty sochy se těm na Karlově mostě hodně podobají :D




 Po cestě jsme dokonce našli místo, které je něco jako "hřbitovem" horolezců. Najdete tam jména a místa těch, kteří při horolezení zaplatili životem. Toto místo je na půl cesty mezi oběma zámky a určitě ho můžu doporučit navštívit.



Z této vyhlídky jsme dokonce viděli na hrad Trosky, který kouká na celou krajinu. Toto místo jsme taky navštívili, ale bohužel 5 minut předtím, než jsme dorazili zavírali, takže tohle místo zůstává na seznamu "musím navštívit".


K dalším dnům bych chtěla říct jenom pár slov, protože fotky přece jenom řeknou a popíšou více než slova, který stejně většina lidí nerada čte. Následoval Dvůr Králové, kde jste chtěli navštívit safari. Abych byla upřímná, nebýt safari, skvělého a vtipného průvodce bych tohle místo asi nehodnotila moc pozitivně. Součástí je totiž i Zoo. Byla jsem ve spoustě zoo, byly každá jinak krásná. Ale když jsem procházela tohle místo, jediný co mě nadchlo, bylo svlékání hada z kůže, což jsem ještě nikdy neviděla :D Nevadí, i tak to bylo super.





Nejvíc jsem si zamilovala tuto opičku, dobře je trochu větší než opička, ale tento upřímný pohled, to je všechno. Prostě jenom tak seděla u skla a prohlížela si lidi od hlavy až k patě. Tuto čistou stránku zvířat naprosto miluju.







Chtěla bych se zastavit u těchto dvou šílenců. Když jsem přišla, nevěřila jsem, co se to děje. Jsou to dva mladí žirafí kluci, kteří si spolu prostě hráli. Ale jakých způsobem ? :D Krky proplítali do sebe, jeden dokonce vzal nohu druhému a dal si ji na hřbet. Prostě šílenci :D Asi věděli, jak si získat publikum :D











Poslední den jsme se rozhodli navštívit Prachovské skály a Sychrov. Je tam zámek a je opravdu krásný. Na to jak mě taková ta historie, kdo tam kdy byl a vládl a nevím co, nebaví, tohle bylo super .



Netuším kdo tyto cestičky vymýšlel, ale trochu jsem se bála, že se tam nevejdu :D 









Už mi věříte, že jsem se bála? Pro představu, jak to vypadalo!






I odtud bylo krásně vidět na Trosky :)



Další názorná ukázka, jak dřevo drží skály , aby nespadly :) 



Dokonce jsem našla tohoto chlapíka v akci :D



Pokud vám prachovské skály ve velkém měřítku nestačí, po cestě najdete i miniaturu :D



Určitě bych nechtěla sletět tam dolů. Na fotce se to nezdá, ale je to výška jak …! :D


 Jediná fotka hradu Trosky, co se mi opravdu povedla vyfotit. Jenom tak pro info, je focená z jedoucího auta a po cestě bylo opravdu hodně stromů.


Abychom se dostali i na ten Sychrov!


 Tahle krásná architektura v areálu zámku Sychrov je prosím pěkně kavárna. Mým požadavkem celou dobu výletu byl zmrzlinový pohár a právě na tomto místě jsem se jí konečně dočkala!



A tady je zámek v plné kráse. Ještě snad nikdy se mi nepodařilo vyfotit si zámek úplně celý. Díky bohu za tu jejich obrovskou zahradu, kde jsem sice nešla podle cestiček (ostuda), ale fotku mám!



Tímto bych chtěla článek ukončit :D Bylo toho opravdu hodně a zážitků je ještě víc. Všechny tyto místa jsou velké turistické atrakce, takže se nemusíte bát, že na místě bude málo lidí!

Ufff! Je to trochu obsáhlejší, než na co jsme všichni zvyklí. Doufám, že se vám článek líbil a pokud jste na některém z těchto míst byli, dejte mi vědět, co nejvíce se vám líbilo :)

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky