Books 2018



Tento článek píšu asi každý rok. Od doby, co jsem se stala nadšeným čtenářem, jsem si řekla, že bych se s vámi mohla podělit o knížky, které bych tento rok chtěla přečíst. Jelikož rok 2017 byl pro mě jeden z nejvíce hektických, letos chci udělat změnu.

Od léta se mi totiž nashromáždilo strašně moc knížek, které chci přečíst, že už je nemám kam dávat (typický knihomolský problém). Už jsem i přemýšlela, že bych knížky darovala někomu dalšímu, kdo rád čte a některou z nich nečetl, ale pak jsem si uvědomila, že některé knížky si dokážu přečíst i 5x dokola, protože ty příběhy mám opravdu ráda, takže by mi v knihovničce chyběly. Tím se mi vlastně problém nevyřešil, naopak to bude horší, protože letos vychází mnoho dalších skvělých knih, které chci přečíst, že se obávám, že mě za chvíli vyrazí z domu, protože knížky budou zabírat víc místa než já :D NEVADÍ!

Abych vám nějak přiblížila o jaké knihy se vlastně jedná, asi si je rozebereme společně. 

  • Rupi Kaur - Milk and Honey 
Spousta z vás už o této knize slyšela a věřím že ne jednou. Jedná se o knihu, která má 3 části. V každé z nich je na každé straně citát. Jsou to citáty ze života a obecně autorovy myšlenky. Když jsem tuto knížku četla, tak jsem byla nadšená, protože jsem se našla ve spoustě z těchto pravdivých citátů. Rozhodně doporučuju přečíst. V ČR už tato kniha vyšla také, takže se vůbec nemusíte bát, že byste si ji museli pořizovat v angličtině :) DOPORUČUJU!

  • Anne Franková - Deník Anny Frankové
Silný příběh této knihy dostane hlavně lidi, které toto téma zajímá. Jelikož mám doma i Zlodějku knih, která má příběh podobný (ne stejný) a viděla jsem tuto knihu jako film, řekla jsem si, že si ji přečtu. Ještě jsem se k tomu nedostala, ale brzy se na to vrhnu :) Příběh vlastně vypráví o dívce jménem Anna Franková, která si píše deník a celá její rodina se dostane do koncentračního tábora, ze kterého se ve finále nedostane, jelikož těsně před osvobozením umře. Jediný, kdo z její rodiny přežije a vrátí se domů je Annin otec Otto, který později dal dohromady Annin deník a díky tomu vlastně tato kniha existuje. Pokud si chcete odpočinout od YA a dalších knih, které mají spíše smyšlený příběh, toto je určitě ta správná volba :) 

  • Lauren Kateová - Pád
Tato kniha byla i zfilmována, takže jste o ní už nejspíš slyšeli. Originální verze se jmenuje Fallen. Tento příběh má trochu abstraktní pojetí, protože se zde vypráví o spadlých andělech, které vyhnal z ráje stvořitel, protože se jeden z andělů zamiloval do člověka. Problém v tom všem je, že peklo se tyto dva milence snaží rozdělit a proto pokaždé když se políbí, dívka zemře. Jenže vždycky se dívka objeví znovu, protože je věřící. Tentokrát však není a peklo se jí snaží nadobro zbavit. Tento příběh je tak složitý na vysvětlení, že vám radši doporučím si ji přečíst nebo kouknout na film, abychom to plně pochopili :D

  • S.J. Kincaidová - Diabolik 
U této knihy moje slova nebudou stačit, tak vám sem přidám anotaci. 
"Stvořená chránit. Předurčená ničit...
Vypadá jako člověk, ale není člověk. Je nemilosrdná, je neporazitelná, je oddaná. Jmenuje se Nemesis a je diabolik. Bytost, jejíž existence má jediný smysl: zabíjet či zemřít pro tu, jejíž život má ochraňovat: Sidonii – dceru galaktického senátora… Nemesis a Sidonie jsou spolu od malička a
jsou na sebe napojené jako sestry. Když se Sidoniin otec přidá na stranu rebelů a je Imperátorem žíznícím po moci prohlášen za kacíře, přichází odplata. Sidonie je povolána na galaktický dvůr jako rukojmí. Její přítomnost má zajistit senátorovu poslušnost a držet ho tak v šachu. Je jisté, že Sidonii hrozí smrt a proto existuje jen jediná možnost: Nemesis se musí stát Sidonií a odjet na dvůr místo ní. Nemesis, stroj na zabíjení bez emocí a schopnosti citu, se ocitá uprostřed politických intrik a úskoků. Musí hrát roli člověka, kterým ale není. Nesmí dát najevo, kým vlastně je. Jenže nepokoje v různých částech Impéria nepřestávají. Imperátor nemíní tolerovat neposlušnost a tak je čas zapojit do hry své rukojmí…"



  • Sebastien de Castell - Divotvůrce
"Divotvůrce Magie je zrádná hra.  Kellen je pouze několik okamžiků od svého prvního magického souboje a čtyř zkoušek, které z něj mají udělat divotvůrce. Je tu však jeden problém: jeho magie je slabá. Jste-li zavěcenci Jan’Tepu a blíží se vaše šestnácté narozeniny, měli byste být připraveni prokázat své magické schopnosti. Buď to, nebo mít v záloze nějaký zázrak. Jenže Kellen nemůže spoléhat ani na jedno z toho. Nezdědil totiž žádné magické nadání a nemá tedy výjimečné schopnosti jako ostatní. Ví, že bude muset použít pár triků, aby nezneuctil svou rodinu a nestal se sha’tepským sluhou. A tak, když do městečka přibyde rázná a přímočará cizinka, Kellen je samé ucho. Ferius Parfax je ostřílená světačka, vyhnankyně, kterou musí uživit bystrý rozum a tři balíčky karet. A s kartami, které mu rozdal nemilosrdný osud, se Kellenovi bude hodit každá pomoc." 

  • Martin Bečan - Kaziměsti
"Čtveřice přátel naskočí jednoho dne do přijíždějící tramvaje číslo 0 a ta je zaveze do Nikam. Zjišťují, že město, ve kterém žijí a studují, má druhou tvář. Sněží v něm papír, tramvajové koleje tvoří horské dráhy, krysy se mění ve stíny a jsou v něm domy, ulice a celé čtvrti, o kterých většina lidí nemá tušení. Zlákáni plejádou divů a zázraků se rozhodnou sem přestěhovat. Jenže město je nakaženo nemocí..."

  • Audrey Carlan - Calendar Girl 
Tuto knížku už jsem vám jednou recenzovala. Toto je 3. pokračování příběhu o dívce, která se z finančních problémů dostane k eskortní službě své tety, aby si vydělala na pomoc jejímu nemocnému otci. V tomto díle dívka potkává další 3 muže, se kterými se musí vypořádat. Navíc se jejímu otci stav zhoršil a Wes, který je pro ni vším nemá lehké období. Tohle knížku určitě můžu doporučit těm, co mají rádi trošku odvážnější knihy a romantiku :D 

Musím říct, že napsat tento článek mi zabralo strašně dlouhou dobu, ale konečně se mi podařilo práci dokončit!! YES! Těším se na vaše reakce, popřípadě nápady na další články, které by se teď už mohly vrátit do normálu a zase snad budou vycházet častěji, jak jsme všichni zvyklí :) 

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky