Humbook festival 2k17

Ahoj!


Jak určitě knižní nadšenci ví, v sobotu se v Praze konal 2.ročník Humbook festivalu. Já, jakožto člověk, který miluje knížky, jsem se rozhodla, že letos nesmím chybět na takové události, jako je festival knížek :D 


Hned, jakmile jsem našla na instagramu reklamu o tom, že se bude Humbook konat, jsem napsala své jedné z nejlepších kamarádek, že jedeme. Její reakce mě docela udivila, protože ona knížky absolutně nečte a jiný z mých kamarádů by mě poslal někam. Ona souhlasila a ještě nadšeně říkala, že se těší. 


Vyrazily jsme z Brna v 6:00 ráno, abychom se do Prahy dostaly v nějakou rozumnou dobu. Přijely jsme kolem půl 9, takže první co bylo v plánu byla snídaně. No nebudu vám tady říkat, jak jsme šly do nějaké normální restaurace nebo tak. Skončily jsme na Václaváku v Mekáči, protože to jediný známe a jsou tam docela normální ceny, co se jídla v Praze týče. 

Pak jsme se konečně rozhodly vydat na HUMBOOK. No, co si budeme nalhávat, než jsme našli "tramvaj" a než jsme tam došly, tak bylo kolem 11, ale zvládly jsme to.

U vstupu už v tu dobu skoro nikdo nebyl, za což jsme byly rády, protože jsem celou dobu sledovala jejich instagram, odkaz ZDE , a tolik lidí, kolik čekalo před vstupem, jsem kromě koncertu slavných zpěváků, snad ani neviděla. (Dobře, kecám, tolik jich nebylo, ale rozhodně bych takový dav milovníků knížek nečekala :D ). Jelikož jsem si koupila VIP vstupenku, dostala jsem u vstupu dárek ve formě nové knížky, která by měla vycházet v listopadu a možná se o ní v budoucnu ještě zmíním. No, z venku to vypadalo docela neškodně, ale jenom jsme vstoupili do MeetFaktory, úsměv z tváře nám hned slezl. Vydaly jsme se do obrovské řady. Ani já a ani moje kamarádka jsme netušily na co vlastně čekáme. Pak jsme se nějak dostaly k závěru, že čekáme frontu na koupení si knížek, které na místě ALBATROS prodávali s 20% slevou. Ti, co mě znají, ví, že mám doma knížek opravdu hodně, takže když jsem držela v ruce 4 další knížky, které jsem si koupila, říkala jsem, že mě doma zastřelí :D Taky jsem začala uvažovat o koupení čtečky knížek, o které mám teď mimochodem mít zápočtovou práci. Náhodička.


O co vlastně šlo? Tento festival byl hlavně ve formě přednášek. Mohly jste se tam dozvědět, jak vzniká kniha v té formě v jaké ji znáte nebo jste se mohli potkat s 3 zahraničními autorkami i pár českými. Dále tam byly různé koutky, kde jste se mohli vyfotit, potetovat nebo vyrábět různé doplňky ke knížkám. Abyste měli představu, jak takové tetování vypadalo, tady je malá ukázka.


Musím říct, že bych mohla mluvit hodiny a hodiny, kolik zážitků jsem si odtud odnesla, ale kdo by to potom chtěl číst :D Určitě se příští rok budu účastnit zase!

Tak jsem se po delší době opět rozpovídala a teď se zase pěkně vrátím do toho vysokoškolského chausu, který teď třetím týdnem prožívám :D

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky