Solitaire








Autor : Alice Osemanová
Nakladatelství : CooBoo
Počet stran: 328
Hodnocení : 71% 



Pokud by vás to napadlo, tak tohle není žádná love story..


Anotace: Jmenuji se Tori Springová. Ráda spím a ráda bloguju. Minulý rok - před tím vším, co se stalo s Charliem, a předtím, než jsem se musela vypořádat s maturitou, přihláškou na vysokou a faktem, že jednoho dne budu  opravdu muset začít s lidmi mluvit - jsem měla kamarády. Všechno bylo úplně jinak, řekla bych, ale to teď skončilo. Teď je tady Solitaire. A Michael Holden.
Vím, o co se Solitaire pokouší, a Michael Holden je mi ukradenej. Fakt jo. 

"Solitaire je přátelská organizace, která chce pomáhat adolescentnímu obyvatelstvu tím, že se bude zaměřovat na ty nejobvyklejší příčiny úzkosti u mladistvých. Jsme na vaší straně. Nemusíte se bát ničeho, co se rozhodneme ne/udělat. Doufáme, že podpoříte naši další činnost SOLITAIRE a spolu s námi zjistíte, že škola nemusí být místo plné vážnosti, stresu a osamění.
Solitaire
Trpělivost zabíjí"



Musím za sebe říct, že vtipnější a výstižnější knížku v kategorii Young Adult jsem ještě nečetla. Každou stránku, co jsem přečetla, jsem hltala jako sladký bonbóny :D Jako by autorka naprosto vystihla část mého života v jedné jediné knížce plné utrpení, depresích, smutku a naději. 



Autorka této úžasné knížky Alice Osemanová tuto knížku napsala v jejích osmnácti letech ( to už budu od neděle pěkně pozadu) a vydána byla, když Alice bylo 19. Jelikož tato knížka je plná sarkasmu , který autorka zná díky tomu, že sama v té době byla teenagerka a s postavou se nějakým způsobem sžila...




"Tori, vypadáš, jako by ses chtěla tak trochu zabít." 

Postava Tori mi na úplném začátku trošku lezla krkem, ale později jsem v ní objevovala samu sebe, doslova. Líná, depresivní, sarkastická, pesimistka. Dala by se popsat tolika různými slovy, že by A4 nestačila.


Michael Holden je kapitola, kterou jsem prostě nemohla moc pobrat. V jedné části se choval jako blázen, který se převleče za Sherlocka Holmese a chce pátrat, kdo Solitaire je a v další chvíli brečí u filmů. Jeho postava se mi ale taky líbila a to už jenom díky tomu, jakým způsobem se k Tori od začátku měl. Tori ho za začátku jenom ignorovala a neměla zájem se s ním bavit, ale Michael to nevzdal i přes její povahu.

"Díky bohu! Díky bohu, už jsem si myslel, že se budu muset vychcat do záhonku, fakt." 

Koho jsem naopak opravdu neměla v oblibě byla Toriina nejlepší kamarádka Becky a bývalý nejlepší kamarád Lucas. Tyhle dvě osobnosti bych v reálném životě nakopala do zadku, protože jejich chování vůči Tori bylo strašné. Becky si své kamarádky vůbec nevšímala a řešila pouze svoje vztahy a problémy a Tori občas úplně vypustila. Jediný plusový bod u Becky je ten, že na konci příběhu, kdy se Tori dostane na střechu hořící školy a chce skončit svůj život, na ni Becky neustále volá a prosí ji aby to nedělala.

Lucas, jak se v příběhu ukáže, je zakladatelem Solitaire. Rozhodne se říct Tori, že všechny činy co Solitaire udělal, bylo kvůli ní, protože ji miluje odmalička. Přišlo mi to jako klišé, ale zase bylo pěkné, že se snažil nějakým zvláštním způsobem udělat dojem.

Každopádně, celkový takový závěr bych asi uvedla takhle. Celý děj této knížky je smutný, ale tak vtipný, že nakonec z celého příběhu máte vlastně radost :D Jednoznačně všem, koho tento typ knížek zajímá, aby si ji přečetl, protože to opravdu stojí za to.

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky