Graduation

Ahoj!

Ani nevíte, jak jsem se na tomhle těšila. Po extrémní době jsem zpět a tentokrát už snad napořád! Musím říct, že těch pár měsíců, co jsem tu nebyla a musela se "soustředit" na školu bylo fakt náročný. Dokonce se bojím, že jsem vyšla ze cviku v blogování :D



ZVLÁDLA JSEM TO!  Na tyhle slova jsem se těšila celou dobu. Řekla jsem si, že napíšu o pocitech a vyventiluju tu radost, kterou jak mi přišlo, tak jsem sdílela sama se sebou..
Většina z mých spolužáků totiž asi prodělalo nějaký šok, díky kterému se nedokázali vůbec radovat.

Moje ústní maturity začínaly v úterý minulý týden, kdy jsme měli obhajoby našich maturitních prací. Vybrala jsem si strojírensky zaměřené téma, protože v tom oboru pracuje moje máma. Tahle část mi upřímně přišla z celé té maturity jako nejtěžší. Nástup jsme dostali v 7 ráno s tím, že moji práci budu obhajovat až o půl 1, kdy budu nejvíc hladová, takže mi to nepůjde :D Nakonec to ale bylo lepší než to na první pohled vypadalo. Ti co už to měli za sebou přicházeli do přípravné třídy s úsměvem a v klidu, že je to jednoduchý a já nevěděla jestli jim to mám vůbec věřit, protože mi to přišlo nereálný.. Ale nakonec to opravdu bylo v pohodě, i když mě všichni profesoři i předsedkyně poslouchaly a sledovali jako sup, co vidí maso, ale tuto část jsem si mohla definitivně odškrtnout ze seznamu!


Ústní a nejhorší část přišla ve čtvrtek, kdy moje máma odjela na nějakou služební cestu a já se do školy musela dopravit sama s hromadou věcí, které jsem v autobuse nebo vlaku a šalině absolutně tahat nechtěla. Díky mami! Ale to se zvládlo :D Pak nastalo zkoušení z jednotlivých předmětů počínaje češtinou. Tak jsem měla takové štěstí, že jsem si vytáhla knížku Král Lávra, která mi zachránila život :D Pak mělo přijít na řadu strojírenství a tam jsem dopadla hodně, hoooodně špatně. Bohužel jsem si vytáhla otázku, kterou jsem nedokázala "obkecat". Naštěstí jsem měla obrovské štěstí, že mě profesoři donutili aspoň k něčemu, protože v tu chvíli jsem měla pocit, že se snad rozbrečím a už na zbývající dvě zkoušky nepůjdu. Potom jsem šla na popravu do ekonomiky, kde jsem si myslela, že už to hůř dopadnout nemůže. ALE! Usmálo se na mě štěstí a vytáhla jsem si přímé daně, které jsem si pamatovala skoro jako básničku z hodin, protože jsme je poslední měsíc před maturitou opakovali asi milionkrát. Na závěr jsem si relaxačně vytáhla v angličtině masová média, tak jsme chvilku pokecali a THE END! Nikdy se mi víc neulevilo, jako když říkali moje hodnocení a bylo tam to "USPĚLA"!

Jak bych to tak shrnula celkově? Nic není takový jak vypadá :D

Páni, ani nemáte tušení, jak se mi teď ulevilo, když jsem to tak napsala to éteru...

Doufám, že se vám tento povídací článek líbil a pokud jste taky maturovali nebo to máte ještě před sebou, napište mi vaše pocity, dojmy a tak :)

XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky