Plans for 2017

Ahoj!

Vítám Vás u prvního článku roku 2017. Uteklo to hrozně rychle. Určitě jste tento typ článku už viděli u ostatních blogerek nebo jste slyšeli od svých přátel nebo rodiny, že si chtějí dát nějaké nové cíle pro další rok. Já jsem se po dlouhém rozhodování, jestli mám vůbec tento článek dělat, přemluvila a o nějaké ty cíle se tu s Vámi chci podělit. Berte to jako takovou inspiraci nebo třeba pro srovnání, jak moc se cíle ostatních liší.


Stanovit cíl pro mě nebylo vůbec nic lehkého. Jelikož jsem si každý rok dávala různá předsevzetí a nakonec jsem ho stejně nesplnila, protože jsem neměla žádnou motivaci. Letos to bude ale něco jiného. Před pár dny jsem si sepsala pár bodů, které mi na mě vadí a otočila jsem je na takovou challenge, kterou bych za ten rok chtěla splnit nebo se aspoň zlepšit. Taky je pár věcí, které v roce 2017 budu měnit.





Pitný režim
Tento bod by měl dodržovat každý. Já jsem samozřejmě jedna z výjimek, protože můj pitný režim je něco jako poušť. Za minulý rok, kdybych to měla počítat, jsem na 100% nevypila ani půlku toho množství, které by se vypít mělo. Proto mým jasným prvním bodem bylo víc pít vodu a čaje.

Abych hned tuto první výzvu splnila, tak jsem si na papír vypsala dny, po měsících, pro začátek jsem si dala za úkol vypít litr vody a když tento úkol splním, odškrtnu si na konci dne úkol jako splněný. Může se to zdát hloupé, litr vody, to přece dokáže každý. Ano, dokáže, ale kdo to opravdu dělá?

Veganská strava
Jak víte, článek o tom, jak jsem se stala na týden veganem, už jsem psala, odkaz je TADY. No. Ta strava mi strašně pomohla, ať už ze zdravotního hlediska, tak i pocitově. Cítila jsem se mnohem líp, než když jsem jedla všechna ta masitá a další jídla. Proto jsem si řekla, že letos omezím celý jídelníček. Samozřejmě, polovičním veganem se člověk nestane za den, proto jsem si řekla, že zkusím omezit všechno co jde a když mě to bude bavit i nadále, přejdu na tuto stravu úplně. Tuto výzvu zatím pouze budu zkoušet, takže je možné, že ji za ten rok nesplním. Jde mi o to, zkusit to. K jídlu mám totiž celkem špatný vztah a jím všechno, co bych prostě jíst neměla a proto mi tato alternativa přišla lepší než začít držet nějaké nesmyslné diety, které stejně nikam nevedou, ne v mém případě.

Knihy
Tohle je kapitola sama o sobě. Jak už víte, jsem milovník knížek. Ať už jde o kterýkoliv žánr, ráda si to přečtu. Tento rok jsem si poprvé napsala seznam knih, které chci za tento rok přečíst. Vlastně jsem si napsala seznam knih, které chci přečíst do konce mého života :D Většina bookoholiků, co jsem se dívala, si píše seznam knih, které vychází tento rok. Já si napsala knížky, které vyšly klidně i 20 let zpátky. To této skupiny samozřejmě patří povinná četba, kterou já osobně musím přečíst za leden, protože jsem na tom s povinnou četbou celkem špatně :) To je tak, když člověk něco nechá na poslední chvilku. Tuto výzvu dál nebudu rozebírat, protože chystám samostatný článek na toto téma.

Pozitivní myšlení
Asi poslední z mých předsevzetí nebo cílů, říkejme tomu jakkoliv, je pozitivní myšlení.
Jsem realista. Když k tomu přidáme, že jsem částečná pesimistka a melancholik, nic dobrého v tom není :D Už jenom z principu, že každý den sedím ve svém pokoji v depresích jsem se rozhodla, že to musím rychle napravit. Nedělá to dobře ani mě, ani mému okolí, takže je čas s tím něco dělat. Tento úkol bude určitě ten nejtěžší, protože osobu změnit nejde, myšlení jde, ale pouze zlepšit nebo zhoršit. Řekla jsem si, že přestanu všechno kolem sebe brát tak negativně a záporně a zkusím se na věci koukat z jiného úhlu pohledu. Myslím, že pokud zvládnu změnit tohle, zvládnu už cokoliv. Jdu do toho a doufám, že i Vy uvidíte ty výsledky.




To by asi bylo všechno. Trošku jsem se rozkecala, ale tak pomohlo to mě a možná i třeba inspirovalo Vás :) Těším se na Vás u příštího článku.






XO ♫♀ Adorkable



Komentáře

Oblíbené příspěvky