Úděl blogerky..

Bádali jste někdy nad tím, proč vlastně blogerky píší?
Proč fotí každou blbost nebo naopak každou zajímavost?
Co vlastně obnáší být blogerka?

Tyto otázky jsem si kladla hodně dlouho. Došlo mi to až v moment, kdy jsem začala psát sama.
Nikdy bych nečekala, že psaní (občas naprosto nesmyslného textu) mě zaujme natolik, abych v tom pokračovala. Nikdy jsem u jedné věci nevydržela moc dlouho. Ale když jsem začala psát tak jsem si konečně uvědomila, co mě baví a co bych chtěla dělat hodně dlouho.


  • Kdo jsou to Blogerky? - Jsou to dívky (můžou být samozřejmě i blogeři, ale upřímně jsem ještě v životě neviděla), které píší o různých věcech. Například kosmetika, lifestyle, každodenní rutina, o jejich dnech (co zažily, co se dělo, kde byly), atd. Většina z nich (které sleduji já) se zabývá lifestylem a kosmetikou. Taky samozřejmě nemůže chybět nějaký ten outfit, který zrovna ten den měly na sobě. Já jsem spíš ten typ blogerky (pokud se za blogerku můžu považovat) co radši píše o svém dni, o tom co se kde děje nebo rozebírám různá témata než abych fotila oblečení nebo kosmetiku (prostě mě to nebaví a taky, co bych vám fotila, když nosím naprosto obyčejná trička a rifle a jako kosmetiku používám jenom řasenku a linky)...
  • Co obnáší být Blogerka? - Když se staneš blogerkou/em, vznikne ti jeden nejdůležitější závazek a to jsou čtenáři. Lidi, kteří čtou tvoje příspěvky (jako právě vy teď) a píší ti komentáře, podporují tě nebo naopak vůbec. Musíš je "krmit" svými příspěvky jako hladové šelmy. Hlavně být aktivní a nepřidávat příspěvky po půl roce (neříkám že já jsem o moc lepší, ale já si dávám na čas a snažím se vytvořit nápad, co bude aspoň trochu stát za to - jo občas mi to nevýjde). 
  • Jak se stát Blogerkou/em? - Prostě si vezmi do rukou počítač, vytvoř si blog a začni psát, fotit a komentovat! 
  • Dostávají za to něco? - Tato otázka je individuální. Každá blogerka to má jinak a jelikož je neznám, tak nemůžu říct jak. Některé to dělají pro radost ve svém volném čase (př. Já), některé spolupracují s určitými firmami a výrobky dostávají od nich, aby je na svém blogu zrecenzovaly a lidi si je pak začali kupovat a aby o nich věděli. A některé to mají třeba jako práci. Ale abych odpověděla na otázku - Ne, v normálním případě je to naprosto bez peněz ;)
Neodpověděla jsem Vám na všechny otázky? Tak se ptejte v komentářích ;)

Na prázdniny plánuju nějaké to focení (příroda, strávené dny, atd).

Doufám, že si zatím užíváte prázdnin, ať už u moře nebo kdekoliv jinde :)
 



Komentáře

Oblíbené příspěvky